History: Mt. Nemrut (Commagene) Karakuş Tumulus (Commagene) Cendere Bridge (Roman) Kahta Castle (Roman, Seljuk, Mamluk, Ottoman &c.) Perre (Roman) ! Nature: Atatürk Dam Lake Göksu and Kahta Rivers TOUR GUIDES Our tour is going to be guided by students of Dpt. of Western Languages and Literatures (Inonu University). They have been very eager to do this for months. We hope you will enjoy their company.# ! ———————# ! Emine Çiftçi# Mehmet Ali Saltan# Cansu Bebeda# (Berkan Ulu) Taurus Mountains I D E A C O N F E R E N C E T O U R S LT D . Totally unregistered trademark. We are not a company actually. If you want to contact us in the future, you will not be able to find us. But do call us if you encounter any problems (getting lost &c) during the tour: +90 533 511 65 97 (well, this last part was serious; but try not to get lost) Cendere Bridge Tour to Mt.Nemrut A UNESCO World Heritage Site since 1987, Mount Nemrut is a royal burial site constructed by the order of King Antiochus I Theos of Commagene in 62 BC. With a spectacular view of the area, Mount Nemr ut is 2134 metres high…# Curious? ! Please join us if you want to learn more about the ancient Commagene kingdom and amazing historical sites. TOUR PROGRAMME Departure Point Statues on Mt. Nemrut Where will we go? St. Paul’s Church: 150-year-old Syriac church# Perre: A Roman necropolis# Tumulus (Karakuş): A Commagene burial site# Cendere (Severan) Bridge: The second largest Roman bridge still in existence with an interesting history# Kahta Castle: A castle with a long history# Mt. Nemrut: A Commagene royal burial site ! ! Departure Time Destination Time Allotted* Arrival Time Kalegöl Hotel 07:00 Hilton Hotel 07:50 N/A Hilton Hotel 08:00 Gölbaşı 09:20 15-minute stopover Gölbaşı 09:35 St.Paul’s Church 10: 30 30 minutes St.Paul’s Church 11:00 Ancient City of Perre 11:30 45 minutes Ancient City of Perre 12:15 Paşakonağı Restaurant 12:30 75 minutes** Paşakonağı Restaurant 13:45 Tumulus (Karakuş) 14:30 30 minutes Tumulus (Karakuş) 15:00 Cendere Bridge 15:20 30 minutes Cendere Bridge 15:50 Ancient Kahta Castle 16:15 25 minutes Ancient Kahta Castle 16:40 Mt. Nemrut 17:30 120 minutes*** Mt. Nemrut 19:30 Gölbaşı 21:45 15-minute stopover Gölbaşı 22:00 Hilton Hotel 23:30 - Hilton Hotel 23:30 Kalegöl Hotel 00:30 - *Indicates time allotted to each activity in the destination. **Lunch break: A delicious selection of Adıyaman cuisine (Adıyaman Tava with side dishes), salad (including çiğköfte), desert (sütlaç), and soft drinks. ***Dinner pack: including sandwich, fruit, and confections. To be served on Mt. Nemrut with a selection of local wines and fruit juice.
© Copyright 2023